duminică, 27 martie 2016

Ramen - simbolul Japoniei

Vă propun o nouă reţetă, Ramen.


Ramenul este o supă specifică Asiei (China, Taiwan - poate sub altă denumire) şi ajunsă simbol al Japoniei.
Există zeci de feluri de a găti ramen, iar în Japonia există peste 20.000 de restaurante care servesc acest preparat.
Fiind foarte răspândită şi populară, această specialitate are şi un cost destul de ieftin.
Unde mai punem că recent unul dintre restaurantele care vinde Ramen a primit o stea Michelin?


Eu vă propun o reţetă de ramen cu midii şi somon.



Ingrediente (pentru 4-6 porţii):

  • 500 gr. tăiţei de orez
  • 2 cuburi de unt
  • o ceapă roşie
  • un morcov
  • un ardei capia
  • 300 gr. ciuperci
  • 2 bucheţele broccoli
  • 1 fir ceapă verde / chives
  • 3 linguriţe de sos de soia
  • o lingură de oţet (eventual de orez)
  • un ardei iute
  • 2 ouă fierte
  • 200 gr. midii
  • 100 gr. somon afumat
  • 500 ml. supă (vită / pui)
  • o ridiche
  • 2 căţei de usturoi
  • sare, piper


1. Legumele
Curăţăm şi spălăm legumele.
Le tăiem în fâşii subţiri sau rondele, iar morcovul îl putem da chiar prin răzătoare.

Într-o tigaie (dacă aveţi wok, folosiţi wok-ul) puneţi un cub de unt şi daţi focul tare.
Adăugaţi pe rând ceapa, morcovul, ardeiul capia, ciupercile şi bucăţelele de broccoli.
Amestecaţi-le şi după două minute adăugaţi sosul de soia, oţetul de orez, ciupercile, ceapa verde, ardeiul iute şi ridichea.
Gătiţi-le pentru încă 3-4 minute la foc iute.
În acest fel îşi vor păstra textura.

2. Midiile
Am preferat să folosesc midii fără cochilie.
Le gătim simplu, doar cu unt, o linguriţă de sos de soia, piper şi usturoiul tocat mărunt.
După 4-5 minute sunt gata.

3. Tăiţeii
Cu siguranţă este mult mai comod să cumpărăm noodles din comerţ, dar puteţi încerca să faceţi voi tăiţeii (dacă aveţi răbdare, desigur).
Tăiţeii de orez îi fierbem fie în apă cu sare, fie îi putem fierbe în cele 500 ml. de supă.
Este alegerea voastră. De respectat indicaţiile de pe pachet în legătură cu timpul de fierbere (în general, între 6 şi 8 minute).

Să nu uităm să fierbem două sau trei ouă.
Acestea ar trebui să fie tari şi vom folosi jumătate de ou tăiat transversal pentru fiecare bol de supă.




Pregătim un bol în care aşezăm mai intâi tăiţeii, apoi legumele.
Adăugăm un polonic de supă şi încheiem prin a adăuga câteva midii, jumătate de ou şi o bucată sau două de somon.

Încercaţi şi voi acest preparat simbol al Japoniei!
Sănătate şi gătiţi cu gust!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu