duminică, 6 martie 2016

Cam asta-i. Delicios :)

Vă salut!

Pentru astăzi m-am gândit să fac nişte coaste de porc.
Am mers frumos la măcelar, am cerut coaste şi omul m-a convins să cumpăr şi o bucată frumoasă de fleică.
Aşa că reţeta de astăzi este:  

Fleică de porc caramelizată cu broccoli gratinat şi salată de mango cu ardei. 



 Ingrediente:
- 1 kg fleică de porc
- 50 ml. ulei de măsline
- 2 linguri de miere
-  o ceapă
- o căpăţână usturoi
- boia
- cimbru
- 20 ml. oţet 
- 30 ml. sos soia
- 400 ml. supă de vită
- 10 boabe de coriandru 
                                                                                    - ardei iute roşu
                                                                                    - sare, piper


Tavă pe foc.
Am tăiat fleica exact de dimensiunea pe care aş fi folosit-o pentru coaste şi am urmat aceeași reţetă.
Mai ales pentru glaze, pentru sosul în care am gătit bucăţile de fleică.
Puţin ulei de măsline în tavă.
Asezonăm carnea cu sare, piper (eventual proaspăt măcinat), cimbru, boia.
Atunci când uleiul este încins bine punem carnea în tavă. Secretul este să îi dăm culoare.
Când este rumenită fain adăugăm ceapa, apoi usturoiul, boabele de coriandru zdrobite, ardei iute roşu tăiat mărunt, 2 linguri de oţet (de care preferaţi) şi sos de soia din abundenţă. Să nu uităm de miere, 2-3 linguri. Grijă totuşi cu sosul de soia! Este foarte sărat, aşa că este mai bine să gustaţi.
Mai frigeţi fleica 2-3 minute şi întoarceţi carnea.
Sosul ar trebui să devină lipicios, să nu se dezlipească de carne.
Adaugăm şi supa de vită (puteţi folosi de pui sau de legume) şi tava merge la cuptor.
După 30 de minute întoarcem carnea şi o mai lăsăm încă 30 de minute. 



Trecem la salată.

Ingrediente:
- 100-150 gr. mango
- un ardei gras roşu
- un ardei iute tot roşu
- ceapă verde
- zeama de la jumătate de lămâie
- un fir de piper
Simplu, tăiem ingredientele cât mai mici, eventual cuburi şi le asezonăm cu puţin piper şi zeamă de lămâie.

Pentru broccoli este şi mai simplu.
Blanşăm bucheţelele de broccoli pentru 3 minute în apă în care am adăugat şi 2 fire de sare.
Ar fi indicat să scoatem bucăţelele de broccoli în apă cu gheaţă pentru a opri fierberea şi pentru a păstra textura.
Le punem în tavă, peste ele adaugăm brânză (alegeţi voi tipul de brânză pe care îl preferaţi) şi puţin piper.
Tava merge la cuptor pentru 10 minute.




Înainte de a aşeza carnea pe farfurie, mai rulaţi-o o dată prin sosul caramelizat din tavă (puteţi adăuga şi extra în farfurie).

Rezultatul este delicios.

Să fiţi sănătoşi!
Gătiţi cu gust!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu