duminică, 20 martie 2016

Piept de rață... fericit


Piept de raţă cu ardei umplut cu brânză şi sos de portocale



       Ingrediente:
  •  1 piept de raţă
  •  1 ardei capia
  • 200 gr. brânză (mozzarella / parmezan / gorgonzola)
  • 2 portocale
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • scorţişoară
  • 30 gr. zahăr brun
  • coriandru boabe măcinat
  • sare
  • piper  
  • 2-3 frunze busuioc
Pregătim pieptul de raţă, îl curăţăm, apoi crestăm fin partea cu piele.
Condimentăm cu sare, piper şi 2-3 boabe de coriandru măcinate.
Punem o tigaie pe foc. Reglăm la foc mediu.
Când tigaia s-a încins aşezăm pieptul de pui pe partea cu piele.
Nu este necesar să folosiţi ulei. Carnea se va prăji în propria-i grăsime.

Frigem carnea pe partea cu piele până aceasta este rumenă (în jur de 3-4 minute), apoi o întoarcem pe cealaltă parte preţ de 2-3 minute.

Încălzim între timp cuptorul la 180 de grade.
Scoatem carnea din tigaie şi o mutăm într-o tavă.

Alături de carne adaugăm două jumătăţi de ardei capia tăiate pe lungime, curăţate de seminţe şi umplute cu brânză. Alegeţi voi ce tip de brânză vă place şi, eventual, puteţi asocia mai multe tipuri de brânză.
Eu am folosit parmezan, 2 bucăţele de mozzarella şi puţină gorgonzola.
Opţional, puteţi adăuga deasupra brânzei 2-3 frunze de busuioc.

Tava merge la cuptor pentru 8-10 minute.

Pregătim şi sosul de portocale.
Curăţăm portocalele şi le tăiem mărunt.

Scurgem grăsimea din tigaia în care am prăjit carnea şi adăugăm în aceeaşi tigaie bucăţelele de portocale, câţiva stropi de zeamă de lămâie, un praf de scorţişoară şi o linguriţă de zahăr brun.
Eu am preferat să folosesc şi câteva bucăţi mai mari de portocală.

Lăsăm sosul pe foc timp de 5-6 minute până devine omogen.

Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi pieptul de raţă să se odihnească vreme de câteva minute.


Începem să montăm preparatele pe farfurie.
Ardeiul umplut cu brânză cremoasă ce s-a topit fain.
Pieptul de raţă îl puteţi pune întreg pe farfurie sau îl puteţi tăia în felii subţiri.
Pieptul trebuie să fie suculent, fraged şi să aibă culoarea roz.
!!! Nu faceţi ca mine şi nu puneţi pe farfurie grăsimea de la raţă (eu nu m-am putut abţine). Dacă vă place, puteţi să o puneţi separat într-o sosieră.
Adăugaţi şi puţin sos dulce-acrişor de portocale şi...
Sănătate!

Poftă bună şi gătiţi cu gust!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu