Pentru că de multe ori apelăm la variante rapide, cum ar fi sandwich-urile, vă propun o variantă de sandwich rapid şi gustos.

- 500 gr. muşchi de vită sau antricot
- 3 căţei de usturoi
- 2 cuburi de unt
- rozmarin
- ulei de măsline
- 8 felii de pâine de secară
- 3 linguriţe maioneză
- 3 linguriţe muştar
- sare, piper
- opţional salată de sfeclă
- 4 frunze de salată
Pentru sosul de roşii:

- o ceapă roşie
- ardei iute roşu
- ulei de măsline
- 2 roşii mari sau 5-6 roşii cherry
- sare
- piper
- oţet de vin (o linguriţă)
- busuioc/pătrunjel

Carnea de vită o asezonăm cu sare şi piper.
Tigaie pe foc în care adaugăm o lingură de ulei de măsline.
Când tigaia s-a încins adăugăm carnea.
Urmează în tigaie usturoiul care poate fi doar zdrobit uşor şi rozmarinul.
3 minute pe o parte, 3 pe cealaltă parte.
Carnea merge apoi la cuptor pentru 6-7 minute, iar deasupra ei adăugăm 2 cuburi de unt.
2. Trecem la sosul de roşii.
Tocăm mărunt o ceapă roşie şi un ardei iute roşu.
Punem o tigaie pe foc şi adăugăm o lingură de ulei de măsline, ceapa şi ardeiul.

Asezonăm cu sare şi piper, apoi putem să zdrobim uşor cuburile de roşii.
Atunci când sosul devine omogem, adăugăm o linguriţă de oţet de vin.
Luăm tigaia de pe foc şi lăsăm sosul să se odihnească.
Presărăm deasupra puţin busuioc sau pătrunjel.
3. Nu putem avea un sandwich fără pâine şi maioneză sau muştar.
Pregătim un sos cu 3 linguri de muştar şi 3 linguri de maioneză de casă sau maioneză light.

Le lăsăm până devin crocante şi capătă culoarea faină de la prăjit.
4. Scoatem carnea din cuptor şi o lăsăm să se odihnească pentru 10 minute.

Deasupra punem o frunză de salată, 4-5 felii de carne şi o lingură din sosul de roşii.
Desigur, vă puteţi juca şi să încercaţi şi alte combinaţii.
Eu am făcut câteva sandwich-uri cu ardei gras tăiat în felii subţiri sau cu salată de sfeclă cu lămâie.
Pentru o cromatică deosebită puteţi tăia sandwich-ul în jumătăţi.
Încercaţi şi voi! Poftă bună şi gătiţi cu gust!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu