De aceea vă provoc să încercaţi o reţetă pe cât de simplă, de rapidă, de neşlefuită, pe atât de gustoasă.
Timpul necesar pentru această reţetă nu ar trebui să depăşească 20 de minute.
- Carne de vită - 4 bucăţi de 150 de grame
- două linguri de ulei de măsline
- 2 cuburi de unt
- 80 gr. de gorgonzola
- o rodie
- 8 frunze de salată (românească)
- 4 frunze de salată iceberg
- 3 ridichi
- zeama de la jumătate de lămâie
- 2 linguriţe de zahăr
- jumătate de ardei iute roşu
- câteva frunze de pătrunjel
- sare, piper
1. Începem cu carnea: Antricot de vită. Sincer, eu m-am trezit cu 4 bucăţi de carne de vită. Nu ştiu sigur dacă era antricot sau pulpă de vită.
Punem o tigaie pe foc... Cuvântul de ordine va fi... focul dat la maximum.
Scoatem carnea de la frigider şi o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Asezonăm carnea cu sare şi piper.
Adăugăm câte o picătură de ulei de măsline pe fiecare bucată de carne şi o masăm uşor... Să fie şi ea fericită :D
Carnea merge în tigaia încinsă. O vom lăsa timp de două minute pe prima parte (feliile au fost destul de subţiri - aprox. 2 cm. grosime).
Între timp, adăugăm deasupra cărnii câte o felie de unt.
Scoatem carnea de pe foc pe o farfurie, adăugăm deasupra fiecărei bucăţi de carne câte o felie de gorgonzola şi ardei iute tăiat mărunt (fără seminţe). Acoperim farfuria cu un capac.
Stingeţi focul!
Poftă bună şi gătiţi cu gust!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu