miercuri, 6 aprilie 2016

Vită ieftină cu salată de primăvară

Am o slăbiciune pentru carnea de vită... Pentru că este... simply delicious.
De aceea vă provoc să încercaţi o reţetă pe cât de simplă, de rapidă, de neşlefuită, pe atât de gustoasă.
Timpul necesar pentru această reţetă nu ar trebui să depăşească 20 de minute.




INGREDIENTE (pentru 4 porţii):
  • Carne de vită - 4 bucăţi de 150 de grame
  • două linguri de ulei de măsline
  • 2 cuburi de unt
  • 80 gr. de gorgonzola
  • o rodie
  • 8 frunze de salată (românească)
  • 4 frunze de salată iceberg
  • 3 ridichi
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 2 linguriţe de zahăr
  • jumătate de ardei iute roşu
  • câteva frunze de pătrunjel
  • sare, piper                                                                                              

1. Începem cu carnea: Antricot de vită. Sincer, eu m-am trezit cu 4 bucăţi de carne de vită. Nu ştiu sigur dacă era antricot sau pulpă de vită.
Punem o tigaie pe foc... Cuvântul de ordine va fi... focul dat la maximum.
Scoatem carnea de la frigider şi o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Asezonăm carnea cu sare şi piper.
Adăugăm câte o picătură de ulei de măsline pe fiecare bucată de carne şi o masăm uşor... Să fie şi ea fericită :D
Carnea merge în tigaia încinsă. O vom lăsa timp de două minute pe prima parte (feliile au fost destul de subţiri - aprox. 2 cm. grosime).
O întoarcem pe partea cealaltă pentru încă două minute.
Între timp, adăugăm deasupra cărnii câte o felie de unt.
Întoarcem apoi carnea câte un minut pe fiecare parte, acoperim tigaia cu un capac şi o mai lăsăm pe foc pentru încă 3-4 minute.
Scoatem carnea de pe foc pe o farfurie, adăugăm deasupra fiecărei bucăţi de carne câte o felie de gorgonzola şi ardei iute tăiat mărunt (fără seminţe). Acoperim farfuria cu un capac.

2. Într-o altă tigaie scoatem seminţele de la o rodie, inclusiv sucul (tăiaţi rodia în jumătate şi folosiţi o lingură de lemn pentru a lovi uşor fructul şi a scoate seminţele). Agăugaţi zeamă de lămâie şi două linguri de zahăr. Focul trebuie să fie tare. Amestecaţi timp de 3 minute, sosul devenind omogen.
 Stingeţi focul!

3. Pregătim între timp o salată proaspătă. Folosiţi ce tip de salată vă place, tăiaţi o ridiche sau două în fâşii cât mai subţiri. Adăugaţi din tigaie câteva seminţe de rodii. Finalizaţi salata cu ulei de măline, zeamă de lămâie, sare, piper, câţiva fulgi de ardei iute roşu şi pătrunjel proaspăt.

4. Montaţi farfuria cât mai simplu! Dispuneţi preparatele cât mai natural în farfurie.

Poftă bună şi gătiţi cu gust!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu