duminică, 10 aprilie 2016

Bucătărie de weekend - Surf & Turf (fel principal şi aperitiv)


 

      

       SURF & TURF

  • Piept de pui cu piure de ţelină
  • Creveţi cu salsa de avocado
  • Porc, cartofi şi ciuperci

1. Piure de ţelină

Puneţi la fiert în apă cu sare jumătate de ţelină tăiată în cuburi mici.
Verificaţi să fie fiartă, scoteţi-o direct în blender.
Adăugaţi sare, 2 cuburi de unt şi 2 linguri din apa în care a fiert ţelina.
Mixaţi pentru 2 minute.
Folosiţi ca final touch salată de sfeclă cu lămâie sau cu hrean.

2. Piure de cartofi cu ciuperci


Puneţi la fiert în apă cu sare 5 cartofi tăiaţi cuburi.
Separat, într-o tigaie, sotaţi în unt 6-7 ciuperci pentru 3-4 minute.
Atunci când cartofii sunt fierţi, adăugaţi-i în blender cu sare şi unt.
Mixaţi pentru un minut, după care adăugaţi ciupercile.
Mai blendaţi pentru încă un minut.
Ca decor folosiţi valeriană cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie şi câţiva fulgi de ardei iute roşu.


3. Salsa de avocado

Pentru salsa folosiţi un avocado, cozile de la un  fir de usturoi proaspăt, zeama de la jumătate de lămâie, 3 fire de pătrunjel.

Vă sfătuiesc să folosiţi robotul de bucătărie sau tăiaţi legumele la mână.






4. Creveţii

Creveţii pregătiţi-i într-o tigaie în care adăugaţi două cuburi de unt.
Amestecaţi-i cu untul topit şi adăugaţi un căţel de usturoi tocat mărunt.
În 3-4 minute sunt gata.
Adăugaţi, pe creveţi sau alături, sos de roşii cu zeamă de lămâie şi puţin ardei iute.



5. Carnea de porc

Marinaţi carnea de porc într-un amestec de condimente şi ulei de măsline înainte de a o găti.
Tăiaţi carnea în fâşii subţiri.
Încingeţi o tigaie şi daţi focul la mare.
Adăugaţi ulei, o linguriţă de sos de soia, o linguriţă de oţet de orez sau de vin, o linguriţă de zahăr.
Nu tineţi carnea pe foc mai mult de 10 minute.
Spre final, sare, piper şi seminţe de coriandru măcinate.
Înveliţi bucăţile de carne cu sosul din tigaie şi cu seminţe de susan. 

6. Piept de pui cu sos blue cheese.

Folosiţi o bucată de piept de pui cu tot cu piele.
Puteţi prăji în prealabil pieptul într-o tigaie, să rumeniţi frumos pielea sau, dacă nu, direct la cuptor aşezând carnea cu partea cu piele în jos.
Pieptul trebuie să rămână suculent, aşa că orientaţi-vă în funcţie de cât de gros este pieptul de pui.


Pentru sosul de blue cheese folosiţi 100 de grame de brânză cu mucegai pe care să o topiţi într-o tigaie.

Adăugaţi 2 linguri de smântână cu procent mare de grăsime şi piper verde proaspăt măcinat.



 Având în vedere că am menţionat gramaje, vă informez că aceastea ar fi raportate la 4 porţii.


Fiţi creativi atunci când aşezaţi preparatele în farfurie.


În imaginile alăturate am prezentat atât varianta de fel principal, cât şi pe cea de aperitiv.



Poftă bună şi gătiţi cu gust!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu