Pentru astăzi vă propun o reţetă de pizza vegetariană, gustoasă şi sănătoasă.
Pentru această pizza veţi avea nevoie de:
- 250-300 gr. de aluat pentru pizza (reţeta pentru aluat o găsiţi aici)
- sos de roşii
- 100 gr. ciuperci
- 100 gr. ardei gras roşu
- 150 gr. broccoli
- 150 gr. varză de Bruxelles
- 140 gr. mozzarella
- 50 gr. Gorgonzola
- 20 ml. ulei de măsline
Reţeta pentru aluatul de pizza o găsiţi aici.
Aluatul va trebui scos din frigider cu aproximativ o oră înainte de a prepara pizza.
Între timp ne ocupăm de legume.
Vom blanşa atât varza de Bruxelles, cât şi broccoli.
Puneţi la fiert apă în 2 vase şi adăugaţi puţină sare.
Când aceasta începe să fiarbă, introduceţi legumele în câte un vas.
Varza de Bruxelles va trebui lăsată pentru aproximativ 5 minute, în schimb broccoli îl puteţi scoate după 2-3 minute.
Vă recomand să le scoateţi într-un vas în care aveţi apă cu gheaţă pentru a opri procesul de fierbere şi a păstra culoare legumelor.
Scurgeţi legumele de apă şi tăiaţi-le.
Am preferat să tai varza de Bruxelles în jumătate, iar la broccoli doar l-am desfăcut în "bucheţele" mai mici.
Tăiaţi şi ciupercile în felii subţiri, precum şi ardeiul în fâşii.
Legat de brânza, am folosit mozzarella rasă şi puţină Gorgonzola.
Rămâne la latitudinea voastră dacă vreţi să puneţi şi Gorgonzola.
Puteţi folosi alt tip de brânză sau puteţi adăuga doar mozzarella.
Pe de altă parte, pentru sosul de roşii am folosit:
- suc de roşii (eventual şi câteva roşii decojite)
- cimbru, oregano, busuioc
- usturoi
- sare, piper
Ungeţi tava cu puţin ulei de măsline.
Astfel pizza nu se va lipi, iar crusta blatului va deveni crocantă.
Întindeţi aluatul şi aşezaţi-l în tavă.
Distribuiţi uniform sos de roşii pe aluat şi introduceţi tava la cuptor pentru precoacere vreme de 2-3 minute.
Scoateţi tava din cuptor şi aşezaţi pe pizza legumele, începând cu ciupercile şi ardeii, apoi varza de Bruxelles şi broccoli.
Deasupra adăugaţi şi mozzarella şi Gorgonzola.
Introduceţi din nou tava la cuptor pentru încă 5-6 minute.
Depinde acum şi de grosimea blatului şi dacă vreţi ca acesta să fie pufos sau crocant.
Eu am preferat un blat subţire, crocant.
Acestea fiind spuse, vă recomand să încercaţi şi voi această pizza.
Poftă bună şi gătiţi cu gust!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu