miercuri, 12 octombrie 2016

Pizza Quattro Formaggi

Bine v-am regăsit!
Cum vremea de afară nu prea ţine cu noi, e timpul numai bun de stat în bucătărie. :)
Aşa că astăzi vă propun să facem o pizza Quattro Formaggi.



Pentru această pizza veţi avea nevoie de:
  • 250-300 gr. de aluat pentru pizza (reţeta pentru aluat o găsiţi aici)
  • 120 gr. Camembert
  • 140 gr. Gorgonzola
  • 140 gr. Mozzarella
  • 100 gr. caşcaval afumat
  • 20 ml. ulei de măsline

După cum vă spuneam, reţeta pentru cel mai bun aluat de pizza o găsiţi dacă intraţi pe acest link.

În funcţie de cum vreţi să iasă blatul (pufos sau mai crocant) puteţi folosi o cantitate mai mică sau mai mare de aluat, iar în funcţie de dimensiunea sau forma aleasă pentru pizza veţi stabili şi grosimea blatului.

Nu uitaţi să scoateţi aluatul din frigider cu aproximativ o oră înainte de a pregăti pizza.
Ajutându-vă de puţină făină, întindeţi uşor aluatul.

Pregătiţi o tavă şi ungeţi suprafaţa acesteia cu puţin ulei de măsline.
Astfel pizza noastră nu se va lipi şi va avea o crustă crocantă.

Aşezaţi aluatul în tavă.

Eu am ales să dau prin răzătoare mozzarella şi caşcavalul afumat, iar camembert-ul şi gorgonzola le-am tăiat în felii.
În funcţie de preferinţe, puteţi folosi eventual alte tipuri de brânză.

Legat de acest tip de pizza, consider că nu ar trebui totuşi să lipsească mozzarella şi gorgonzola (sau altă variantă de brânză "albastră").

Aşezaţi peste aluat mai întâi mozzarella şi caşcavalul, apoi camembert-ul şi gorgonzola într-un mod cât mai uniform.

Preîncălziţi cuptorul la maximum.
Introduceţi pizza în cuptor.
În 8-10 minute, pizza Quattro Formaggi va fi gata.

Poftă bună şi gătiţi cu gust!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu