duminică, 16 octombrie 2016

Supă cremă de ciuperci

Bine v-am regăsit!
Vreme ploioasă... Se pare că sezonul rece îşi intră în drepturi... Aşa că pentru astăzi vă propun o supă cremă de ciuperci.

 Ingrediente (pentru 4 porţii):
  • 1 kg. ciuperci
  • 20 ml. ulei de floarea-soarelui
  • 40 gr. unt
  • 300 ml. smântână lichidă
  • 500 ml. supă de legume
  • o ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 80 gr. crutoane
  • un fir de mărar
  • câteva seminţe de coriandru
  • boia
  • sare, piper

Începem prin a curăţa şi tăia ceapa cât mai mărunt.
Puneţi un vas pe foc, adăugaţi puţin ulei, topiţi un cub de unt şi căliţi ceapa pentru 3 minute la foc mediu.

Spălaţi ciupercile (eu am folosit aproximativ 2/3 champinion, restul pleurotus şi gălbiori - puteţi folosi diverse feluri de ciuperci), tăiaţi-le "random", folosiţi şi picioruşele şi adăugaţile peste ceapă.

Adăugaţi şi usturoiul tocat mărunt, sare, piper, seminţe de coriandru proaspăt măcinate, puţină boia şi lăsaţi ciupercile să se înmoaie şi să îşi piardă din volum.

Adăugaţi apoi supa (clară) de legume, acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi ciupercile să se înăbuşească pentru 6-7 minute.
Puteţi folosi şi supă de pui sau de vită sau, de ce nu, doar apă.



Trecem la pasul următor.
Stingem focul, iar ingredientele din vas le blendăm bine pentru a obţine o cremă fină.
Amestecăm smântâna cu câteva linguri din această cremă (de preferat să fie încă fierbinte/caldă).

Punem ciupercile blendate împreună cu smântâna într-un vas (eventual acelaşi în care pregătisem în prealabil ciupercile) şi mai lăsăm supa să fiarbă timp de 2-3 minute. 

Între timp pregătim câteva crutoane.
Modul în care eu le pregătesc este simplu şi rapid.
Prăjesc feliile de pâine întâi într-o tigaie pentru a le da culoare, să fie rumenite.
Feliile de pâine le tai apoi în cuburi, iar acestea merg apoi la cuptor pentru 2-3 minute, eventual stropite cu puţin ulei de măsline.

Pregătiţi supa pentru servire, alăturând şi crutoanele, puţin mărar proaspăt.
Opţional, puteţi folosi extra smântână sau puţin ulei de măsline.


Poftă bună şi gătiţi cu gust!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu