duminică, 18 septembrie 2016

Salată cu rucola, midii și ou poșat


Ingrediente (pentru 4 porţii):
  • 125 gr. de rucola
  • 600 gr. midii (fără cochilie)
  • 4 ouă
  • 50 ml. ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 100 ml. vin alb demisec
  • zeama de la o lămâie
  • 50 gr. unt
  • 50 ml. oţet
  • oregano
  • pătrunjel
  • sare, piper

1. Midiile

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o mărunt.
Într-o tigaie căliţi ceapa în puţin ulei, după care adăugaţi midiile şi zeama de la jumătate de lămâie.
După 2 minute, adăugaţi şi vinul şi puneţi un capac pe tigaie.
Peste alte 3-4 minute, condimentaţi cu oregano, potriviţi de sare şi piper.
Amestecaţi, introduceţi untul, apoi pătrunjel proaspăt tocat. Stingeţi focul.

2. Oul poşat
 
Pregăteşte un vas în care adaugi cam pe jumătate din cantitatea acestuia apă (cel puţin 1 litru).
Pune apa la fiert şi adaugă şi 2 linguri de oţet.
Va trebui să aduci apa la punctul de fierbere, fără a da în clocot (vei observa că se formează mici bule).
Amestecă în sensul acelor de ceasornic şi introdu oul în mijloc.
După 4 minute scoate oul folosind o paletă şi introdu-l în apă rece pentru a stopa fierberea.

3. Rucola

Rucola o vom pregăti simplu, doar cu ulei de măsline, zeamă de lămaie, sare, piper, eventual puţin oregano.
Amestecaţi bine ingredientele.
Vom aşeza întâi rucola, apoi midiile şi, deasupra acestora, oul poşat.

O zi minunată vă doresc!
Poftă bună şi gătiţi cu gust!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu