marți, 27 septembrie 2016

Cum să faci aluatul pentru pizza & Pizza Margherita

Cum weekend-ul a fost unul foarte interesant, în bucătărie bineînţeles, revin astăzi cu detalii legate de cum să faci un aluat pentru pizza delicios şi o reţetă de pizza simplă, clasică şi gustoasă.

Şi cui nu-i place pizza? Desigur, este mult mai comod să comanzi pizza, dar atunci când vei încerca să faci propria ta pizza s-ar putea să fii mult mai încântat de rezultat.

 

ALUATUL (pentru 4 blaturi):

  • 1 kg. de făină
  • 7 gr. drojdie uscată
  • 600 ml. apă
  • 50 ml. ulei de măsline
  • 30 gr. sare
  • 10 gr. zahăr





Dizolvăm drojia în puţină apă.
Pregătiţi un vas mare în care adăugaţi apa şi zahărul.
Adăugăm şi drojdia dizolvată şi amestecăm până se topeşte zahărul.

Adăugăm apoi făina tip 00... mulţi de "0" şi amestecăm uşor compoziţia până capătă formă aluatul.
Adăugăm ulei de măsline şi sare şi frământăm aluatul pentru 5-7 minute.

Dacă pregătiţi pizza în aceeaşi zi, lăsaţi aluatul să se odihnească pentru 50-60 de minute la temperatura camerei, apoi minim 3-4 ore la frigider.
Eu v-aş recomanda să lăsaţi aluatul peste noapte la frigider.


SOSUL DE ROŞII:

  • suc de roşii (eventual şi câteva roşii decojite)
  • cimbru, oregano, busuioc
  • usturoi
  • sare, piper


Puneţi toate ingredientele într-un blender şi mixaţi-le timp de 2-3 minute.


PIZZA MARGHERITA

Cu siguranţă, Pizza Margherita este cea mai cunoscută, cea mai simplă, dar şi printre cele mai gustoase reţete de pizza din lume.

Pentru această pizza, scoateţi aluatul din frigider cu o oră înainte de a o pregăti.

Ungeţi o tavă cu ulei de măsline şi întindeţi aluatul în tavă.
Între timp, încingeţi la maximum cuptorul.
Adăugaţi peste aluat sosul de roşii şi distribuiţi-l uniform.

Introduceţi tava la cuptor 2-3 minute pentru precoacere.
Scoateţi tava, adăugaţi mozzarella şi reintroduceţi pizza în cuptor pentru încă 6-7 minute.
Stingeţi focul, scoateţi tava din cuptor şi adăugaţi pe pizza frunze proaspete de busuioc.


Poftă bună şi gătiţi cu gust!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu