sâmbătă, 3 septembrie 2016

Pulpă de miel la cuptor cu sos tzatziki

Bine v-am regăsit!
Astăzi vom pregăti Pulpă de miel la cuptor cu sos tzatziki.

Ingrediente (pentru 4 porţii):
  • pulpă de miel - 2kg.
  • 100 ml. ulei de măsline
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 2 linguriţe ierburi de Provence
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 100 ml. vin alb
  • 100 ml. apă 
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • tarhon
  • sare, piper 
 
Pentru Tzatziki veţi avea nevoie de:
  • 500 ml. iaurt grecesc
  • 3-4 castraveţi
  • câteva crenguţe de mărar
  • usturoi
  • sare, piper  


Pregătiţi carnea cu o seară înainte.
Va trebui să o spălaţi bine cu apă şi cu oţet.
De asemenea, puteţi înlătura excesul de grăsime.
Eu am preferat să o tai în felii mai mici.
Puteţi găti pulpa şi întreagă, dar timpul de gătire va fi mai îndelungat.
Am pregătit o marinată cu ulei de măsline, sare, piper, usturoi, rozmarin, tarhon, puţin vin şi puţină zeamă de lămâie.
Masaţi bine carnea şi lăsaţi-o la marinat în frigider peste noapte.
În cazul în care pregătiţi bucata de pulpă întreagă, o puteţi cresta şi introduce usturoi şi rozmarin în acele spaţii.

A doua zi, scoateţi carnea din frigider cu 30 de minute înainte de a o găti şi lăsaţi-o la temperatura camerei.

Aşezaţi carnea într-o tavă şi adăugaţi extra rozmarin şi ierburile de Provence.
În cazul în care doriţi, mai puteţi adăuga usturoi, ulei de măsline sau zeamă de lămâie.
Introduceţi carnea la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute.
După acest interval de timp, adăugaţi în tavă vinul, apa şi reduceţi focul.
În aproximativ o ora carnea este gata.
După cum vă spuneam, în cazul în care veţi găti pulpa de miel întreaga, timpul de gătire va fi de 2-3 ore.


Trecem la tzatziki.
Curăţaţi castraveţii de coajă, daţi-i prin răzătoare şi scurgeţi-i de excesul de apă.
Adăugaţi într-un bol castraveţii, iaurtul şi amestecaţi.
Adăgaţi apoi mărar proaspăt, tocat mărunt şi usturoi pisat.
Urmează sarea şi piperul şi amestecaţi bine ingredientele.



Puteţi aranja carnea de miel pe un platou de lemn.
Am mai aşezat pe platou cartofi prăjiţi (v-aş recomanda să încercaţi şi cartofi la cuptor, fie cu usturoi, fie cu rozmarin), brânză, roşii cherry, precum şi câţiva ardei mini bell-peppers (iuţi şi muraţi).



Poftă bună şi gătiţi cu gust!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu