joi, 28 aprilie 2016

Eveniment cu "gust"

Săptămâna trecută, în weekend, a avut loc la Iaşi Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Moldovei. Pentru bloggeri a fost organizată o competiţie separată, anume Cupa Bloggerilor în Gastronomie.




Dacă dăm timpul mai înapoi cu o săptămână, atunci aflasem de evenimentul dedicat bloggerilor. Am dat instant curs invitaţiei la evenimentul organizat de Kooperativa Iasi. Acest pas a fost totuşi însoţit şi de o oarecare ezitare din moment ce blogul meu, gatestegustoscuvictor.blogspot.com, fusese inaugurat cu aproximativ două luni în urmă. Un rol important în acest sens l-a avut fratele meu, Andrei (http://chisanoviciandrei.blogspot.com), care are o experienţă mai îndelungată în rândul bloggerilor.


Am făcut şi echipă.
Eu, Andrei şi Elis.
Pe parcursul competiţiei ni s-a cerut să dăm un nume echipei. Am ales să fie Kings of Taste, cu toate că, mai târziu, organizatorii l-au transformat în ciudatul, banalul, aproape "manelisticul" The Kings :))...
Glumesc :)


Invitatul special al celei de-a VI-a ediţii a Cupei Moldovei în Gastronomie a fost Robert Rainford, gazda emisiunii ”License to Grill”, difuzată în peste 93 de ţări de postul Food Channel. Din juriu au făcut parte şi alţi bucătari-chefi sau maeştri culinari renumiţi.
Pe de altă parte, în rândul bucătarilor profesionişti care au participat la eveniment (unii dintre ei extrem de tineri) s-a evidenţiat talentul şi iscusinţa acestora în ale gastronomiei... Printre tigăi, farfurii, ceaune, flăcări...Nu degeaba sărea în ochi banner-ul cu "Masters of Flames".





Black Box - Acestea au fost ingredientele... Am gătit la ceaun... Pui cu legume şi curry, precum şi păstăi...




Am pornit de la munca de jos...




Am ascultat şi am învăţat de la profesionişti.





Ne-am consultat.
Am avut curajul să riscăm şi să pregătim două preparate total separate, dar în acelaşi ceaun. Am riscat să nu ne încadrăm în timp (în jur de 3 ore - 3 ore şi jumătate).



Am avut timp şi de interviuri :))
De fapt, m-am prezentat şi v-am expus cu ce mă ocup.
A fost ciudat să aflu că am fost singurul dintre bloggerii participanţi care scrie exclusiv despre bucătărie şi aspecte culinare.




Am dorit să fim inventivi... Ne-am jucat cu focul (chiar am avut ceva probleme cu arzătorul).
Am improvizat pe final, am vrut să ne lăsăm semnătura pentru preparat...




Am fost jurizaţi...  Am avut şi minusuri...
Pe alocuri nu am fost de acord, dar nu te poţi contrazice cu un chef (unul din cei care au jurizat - pentru ceilalţi problema semnalizată, de fapt, nu a existat).




 Şi... Am câştigat... Am avut doar de câştigat. Am câştigat prieteni, experienţă, am fost motivaţi să arătăm că suntem pricepuţi şi am rămas cu ambiţia ca data viitoare să demonstrăm că putem face lucruri mult mai deosebite.




Nu pot decât să aduc mulţumiri pentru Kooperativa Iasi pentru oportunitatea de a participa la un asemenea eveniment (primul de profil la care particip), celor de la Frarom Shop, care ne-au ajutat cu ustensilele atât de necesare pentru orice bucătar (se consideră că în acest context acestea ar fi o prelungire a mâinii :)).




Felicitări participanţilor din celelalte echipe. Sunt convins că şi de partea lor a fost o experienţă plăcută şi interesantă. Ca să îi enumăr (nu am cum în ordinea numerelor de pe şorţ), amintesc Blue Team, echipa formată din Elena şi Titi, respectiv echipa formată din Bogdan, Ciprian si Mariana. Echipa care s-a detaşat a fost Blue Team, restul primind diplome de participare. De fapt, de câştigat am avut cu toţii...



P.S.: Să nu uit! A fost o onoare să am ocazia să îl întâlnesc la eveniment pe Paul Siserman, fost participant la Master Chef, un pasionat de bucătărie, care a confirmat şi acum talentul şi priceperea în arta culinară (dovadă că a câştigat 4 premii la diverse categorii ale competiţiei).




Nu uitaţi! Sănătate şi gătiţi cu gust!










Un comentariu: