Să facem un experiment!
Renunţaţi pentru o zi la KFC, McDonald's sau altele de genul...
Vă propun pentru astăzi: Pulpe inferioare de pui (aka copănele) cu chips-uri de cartofi, salată de varză roşie şi două feluri de sosuri.
Cantităţile exprimate sunt pentru 4 porţii.
1. Chips-uri de cartofi
Tăiaţi 5-6 cartofi în felii subţiri.
Folosiţi un şerveţel pentru a elimina excesul de apă.
Prăjiţi chips-urile într-o tigaie în care aţi adăugat 2 linguri de ulei de floarea-soarelui.
Uleiul trebuie să fie încins şi nu folosiţi prea mult ulei.
2. Pulpele de pui (pulpe inferioare)
Pentru 4 porţii folosiţi 8-10 copănele de pui în funcţie de cât sunt de mari.
Veţi acea nevoie de o pungă şi o tavă.
Puneţi pulpele în pungă, adăugaţi sare, piper, o linguriţă de miere de albine, o linguriţă de ulei de susan, zeama de la jumătate de lămaie şi condimente (cimbru, rozmarin, boabe măcinate de coriandru).
Închideţi punga, amestecaţi bine ingredientele din ea şi aşezăţi-o într-o tavă. Aceasta va merge la cuptor.
După 15 minute perforaţi uşor punga folosindu-vă de vârful unui cuţit, iar după alte 10 minute tăiaţi punga, descoperiţi puiul şi lăsaţi-l pentru încă 10 minute să se rumenească.
3. Salata de varză roşie
Pentru salată veţi avea nevoie de aproximativ 500-600 gr. de varză roşie.
Tăiaţi varza mărunt.
Adăugaţi sare, piper, o lingură de ulei de măsline, o lingură de oţet de orez sau de zeamă de lămâie.
Amestecaţi şi adăugați 2 linguri de maioneză de casă.
4. Sos blue cheese
Pentru sosul blue cheese veţi avea nevoie de 70 gr. brânză cu mucegai şi 50 ml. smântână lichidă.
Puneţi un vas pe foc, topind timp de 2-3 minute brânza.
Treptat, adăugaţi şi smântâna.
5. Sos tartar
Pentru sosul tartar veţi avea nevoie de:
- 50 ml. smântână lichidă
- o linguriţă de zahăr
- o linguriţă de oţet
- o lingură de ulei
- un gălbenuş de ou
- 2 castraveţi muraţi sau în oţet, tăiaţi în cuburi mici
- jumătate de ceapă tăiată mărunt
- amestec ierburi franţuzeşti
- sare, piper alb
Poftă bună şi gătiţi cu gust!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu