duminică, 3 iulie 2016

Pui întreg la cuptor cu legume


Bine v-am regăsit!
Pentru astăzi vă propun o reţetă simplă, ideală pentru o cină în familie.


 Ingrediente:
  • 1 pui întreg - dacă găsiţi din rândul celor crescuţi la ţară ar fi extraodrinar
  • 500 gr. ciuperci
  • 200 gr. rădăcină ţelină
  • 6-7 baby carrots (morcovi mici)
  • 2 ardei graşi
  • 100 gr. mazăre
  • 2 dovlecei
  • o ceapă - puteţi folosi şi cozi de ceapă verde
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 gr. cârnat chorizzo
  • 2 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 1 lingură coriandru boabe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml. vin alb demisec
  • 50 gr. unt
  • oregano
  • boia dulce
  • 1 ardei iute
  • 1 linguriţă sos de chili dulce
  • 2 linguriţe sos de soia
  • 100 ml. apă
  • sare, piper  


Acestea fiind ingredientele, să trecem la treabă.
Spălăm bine puiul. Eu, de obicei, aleg să îl şi pârlesc înainte.
Desprindeţi uşor, dar nu de tot, pulpele de restul puiului, folosind un cuţit ascuţit.
În acest fel, ne asigurăm şi că nu va rămâne crud în zona respectivă.
Puteţi, de asemenea, să crestaţi uşor pielea.

Ungeţi puiul bine cu ulei de măsline, sare şi piper.
Masaţi-l bine, să fie şi el fericit.
Între timp pregătiţi cuptorul.
Mai fericiţi puiul şi cu boia, oregano, boabele proaspăt măcinate de coriandru, precum şi sosul de soia şi cel sweet chili.
În interior, ungeţi puiul cu unt, adăugaţi sare, piper, restul condimentelor, dar şi o crenguţă de cimbru proaspăt.

Asezaţi puiul într-o tavă, în care adăugaţi 100 ml. de vin alb demisec, 100 de ml. apă şi cealaltă crenguţă de cimbru.

Puiul merge la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute.
Între timp, curăţăm şi tăiam legumele.
Rămâne la latitudinea voastră cum le tăiaţi.
Vă recomand să lăsaţi morcovii întregi, dacă folosiţi dintr-aceştia mici.
Eu am lăsat şi ciupercile întregi.
Puteţi folosi, chiar vă încurajez, şi alte legume, cum ar fi păstăi, conopidă sau broccoli.

Adăugaţi, la 20 de minute de când aţi introdus puiul la cuptor, ţelina, morcovii, şi ceapa.
Umpleţi puiul în interior cu legume. Restul le puteţi aşeza în tavă.
De asemenea, îl puteţi stropi puiul cu lichidul din tavă.
Adăugaţi şi restul legumelor (ciupercile, ardeii graşi, mazărea, dovleceii) în momentul când puiul face o oră de când este la cuptor.
Tocaţi mărunt ardeiul iute şi usturoiul. Împrăştiaţi-le peste pui şi peste legume.
De asemenea, feliile de chorizzo aşezaţi-le şi pe ele peste pui.
Mai lăsaţi puiul la cuptor pentru încă 15-20 de minute.



Cam asta ar fi pentru astăzi.
Pui rumenit frumos şi legume delicioase.
Poftă bună şi gătiţi cu gust!
Sănătate vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu