duminică, 10 iulie 2016

Inimi şi pipote de pui în sos de roşii cu couscous

Bine v-am regăsit!

Pentru astăzi vă propun o reţetă care îmi place foarte mult mie.
În plus, e şi foarte simplă de făcut.

Ingrediente (pentru 4 porţii):

  • 600 de gr. pipote şi inimi de pui
  • 250 gr. couscous
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 300 ml. sos de roşii
  • 50 ml. vin alb demisec
  • 50 gr. unt
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oteţ din vin
  • cimbru, busuioc, pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • 7-8 boabe de coriandru
  • 1 linguriţă curcuma
  • 10 gr. ghimbir
  • o foaie de dafin
  • 100 ml. apă
  • sare, piper

Începem prin a curăţa ceapa şi morcovii.
Le tăiem julien ambele ingrediente.
Adăugăm ulei de măsline într-o tigaie mai înaltă sau într-o cratiţă.
Introducem ceapa şi morcovul şi le lăsăm să se călească timp de 2 minute.

Adăugăm inimile şi pipotele de pui împreună cu vinul alb.
Lăsaţi-le să fiarbă timp de 10 minute.
Adăugaţi apoi sosul de soia, o linguriţă de oţet din vin, cimbru, o foaie de dafin, boabe de coriandru sfărâmate uşor cu lama cuţitului, o linguriţă de curcuma, ghimbir ras, puţin piper proaspăt măcinat şi un vârf de sare.

După alte 10 minute, adăugaţi sosul de roşii, 100 de ml. de apă şi usturoiul tocat mărunt.

Între timp, fierbeţi couscous-ul vreme de 6-7 minute în apă cu sare.
Când couscous-ul este fiert, scurgeţi apa şi adăgaţi untul peste el.
Amestecaţi timp de un minut.

Scoateţi couscous-ul şi începeţi să montaţi farfuria.
Între timp, inimile, pipotele şi sosul ar trebui să fie gata.
Puteţi adăuga sos şi peste couscous.

Adăugaţi deasupra busuioc tocat mărunt şi pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!
Gătiţi cu gust!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu