Nu am rezistat sa nu aprind focul asa ca am copt cativa ardei capia, mai slim fit, aratand bine. Buni si la gust! Zic sa nu ii las singuri. Indepartez partea mai de culoare si ii bag la prajit. Foc tare, pe fast fwd, putin ulei de masline, piper si usturoi... Adaugam 2 catei de usturoi. Eu nu am rezistat si l-am pus si pe al treilea. Din superstitie... Putin zahar si cam atat.

Dam frumos pe start la blender la viteza mai mica, mai mare... Mai adaugam ce am uitat (piper, boia - dulce de data aceasta). Verificam, in momentul in care compozitia este o crema fina si omogena, atunci putem opri blenderul... Ii dam pauza...
Noi, in schimb, nu luam pauza.

Planul e simplu: o bucata mousse de conopida, o bucata mousse de broccoli. Zis si facut!
Am desfacut atat conopida, cat si broccoli in "buchetele" si mai mici.
Pentru mousse-ul de conopida am folosit, pe langa ingredientul vedeta, 100 gr. de branza (am folosit branza rasa), aproximativ 80 ml. de smantana lichida grasa, zeama de la o jumatate de lamaie si putin piper. Mixam bine pana obtinem o crema omogena si fina.
Pentru mouse-ul de broccoli, am folosit aproape aceleasi ingrediente ca la cel de conopida.
In blender au intrat pe rand broccoli, 100 gr. branza rasa, sucul de la cealalta jumatate de lamaie, sare, piper si crema de branza (aproximativ 100 gr.). Acelasi procedeu, doar ca am preferat sa scurtez din timpul de prelucrare, rezultand astfel o crema putin mai grosiera, cu o textura diferita.

La fel de simplu, amestecam fasii din somonul afumat cu crema de branza si 50 gr. branza cu mucegai, un strop de lamaie, putin piper. Daca va place mararul, puteti adauga cateva fire de marar proaspat.
Ingredientele le mixam bine pana cand obtinem o spuma fina si omogena.
Trecem apoi la montat.
Folosim paharele, putin mai mari decat cele de shot, si asezam straturi relativ egale din fiecare compozitie.
Am pornit de la crema de ardei copti, apoi un strat de mousse de conopida, urmat de stratul de mousse de broccoli. In fine, ultimul dar nu cel din urma, stratul cu somon.
Le bagam paharelele la frigider pentru cel putin 45-60 de minute.
Mie unul mi s-a parut interesant jocul cromatic, precum si texturile aparent asemanatoare, dar foarte diferite. Rezultatul final, mai jos!
Gust interesant rezultat din aceasta combinatie. Incercati si voi! Gatiti cu gust!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu