luni, 15 februarie 2016

Grea alegere...

Grea alegere pentru prima postare... Prima postare mai la obiect si, implicit, prima reteta la care am pus putin ajutoarele din bucatarie la treaba... mai exact robotelul si blenderul.

Nu am rezistat sa nu aprind focul asa ca am copt cativa ardei capia, mai slim fit, aratand bine. Buni si la gust! Zic sa nu ii las singuri. Indepartez partea mai de culoare si ii bag la prajit. Foc tare, pe fast fwd, putin ulei de masline, piper si usturoi... Adaugam 2 catei de usturoi. Eu nu am rezistat si l-am pus si pe al treilea. Din superstitie... Putin zahar si cam atat.

Las ardeii sa se odihneasca 2 minute, pregatesc blenderul si adaug la un loc ardeiutii cu usturoi cu tot, niste crema de branza (70-80gr.), niste branza cu mucegai (daca va place) sau niste unt. Am adaugat si 2 fasii mici de ardei iute, rosu... De fapt, foarte bun si foarte, foarte iute.

Dam frumos pe start la blender la viteza mai mica, mai mare... Mai adaugam ce am uitat (piper, boia - dulce de data aceasta). Verificam, in momentul in care compozitia este o crema fina si omogena, atunci putem opri blenderul... Ii dam pauza...

Noi, in schimb, nu luam pauza.
Sa nu pierdem timpul! Punem separat la fiert cateva "buchetele" de conopida si cateva de broccoli. Anterior, adaugasem in fiecare vas putina sare. Lasam conopida putin mai mult (6-8 minute), eventual putem verifica, sa gustam din ea pentru a fi siguri ca e fiarta. Am lasat broccoli mai putin timp (4-5 minute), preferand sa ramana cu o textura diferita fata de conopida. Le-am scos pe ambele in apa cu gheata si am trecut la a le prelucra.

Planul e simplu: o bucata mousse de conopida, o bucata mousse de broccoli. Zis si facut!
Am desfacut atat conopida, cat si broccoli in "buchetele" si mai mici.
Pentru mousse-ul de conopida am folosit, pe langa ingredientul vedeta, 100 gr. de branza (am folosit branza rasa), aproximativ 80 ml. de smantana lichida grasa, zeama de la o jumatate de lamaie si putin piper. Mixam bine pana obtinem o crema omogena si fina.




Pentru mouse-ul de broccoli, am folosit aproape aceleasi ingrediente ca la cel de conopida.
In blender au intrat pe rand broccoli, 100 gr. branza rasa, sucul de la cealalta jumatate de lamaie, sare, piper si crema de branza (aproximativ 100 gr.). Acelasi procedeu, doar ca am preferat sa scurtez din timpul de prelucrare, rezultand astfel o crema putin mai grosiera, cu o textura diferita.

Next step... Nu lipseste pestele, anume somon afumat (150 gr.).
La fel de simplu, amestecam fasii din somonul afumat cu crema de branza si 50 gr. branza cu mucegai, un strop de lamaie, putin piper. Daca va place mararul, puteti adauga cateva fire de marar proaspat.

Ingredientele le mixam bine pana cand obtinem o spuma fina si omogena.




Trecem apoi la montat.
Folosim paharele, putin mai mari decat cele de shot, si asezam straturi relativ egale din fiecare compozitie.
Am pornit de la crema de ardei copti, apoi un strat de mousse de conopida, urmat de stratul de mousse de broccoli. In fine, ultimul dar nu cel din urma, stratul cu somon.
Le bagam paharelele la frigider pentru cel putin 45-60 de minute.
Mie unul mi s-a parut interesant jocul cromatic, precum si texturile aparent asemanatoare, dar foarte diferite. Rezultatul final, mai jos!
Gust interesant rezultat din aceasta combinatie. Incercati si voi! Gatiti cu gust!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu