duminică, 14 august 2016

Medalion de somon cu gnocchi umpluți cu pesto

Bine v-am regăsit!
Pentru astăzi vă propun o reţetă destul de "light", rapidă şi extrem de gustoasă.



Pentru această reţetă (4 porţii) vom avea nevoie de:
  • 4 bucăţi de medalion de somon - aprox. 150 gr. fiecare
  • 3 cartofi
  • un ou
  • 200 gr. făină de grâu
  • 50 ml. smântână
  • 50 gr. mozzarella
  • 50 gr. Emmentaler
  • 50 gr. brânză cu mucegai
  • 100 gr. parmezan
  • 100 gr. ricotta
  • 100 gr. Pecorino
  • o legătură de busuioc
  • o mână de spanac
  • muguri de pin (opţional)
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri zeamă de lime sau de lămâie
  • o legătură de pătrunjel
  • 50 gr. unt
  • sare, piper


I. Găluştele

Fierbeţi cartofii.
Zdrobiţi-i ca pentru piure.
Amestecaţi oul cu sare şi piper, apoi adăugaţi-l în cartofi.
Adăugaţi treptat parmezan şi făină, frământând aluatul până când obţineţi o cocă uşor lipicioasă.

Pentru umplutură, puneţi în blender busuiocul, spanacul, mugurii de pin, ricotta, Pecorino, parmezan.
Adăugaţi treptat puţin ulei până în momentul în care umplutura devine omogenă.
Adăugaţi sare şi piper.

Întindeţi aluatul, porţionaţi fâşii de aproximativ 5cm x 5 cm şi umpleţi aluatul cu pesto.
Daţi găluştelor o formă ovoidală sau sferică.
Fierbeţi găluştele timp de 3-4 minute în apă clocotindă în care aţi adăugat sare în prealabil.

II. Somonul

Curăţaţi peştele de solzi şi tamponaţi-l uşor cu un şerveţel pentru a absorbi excesul de apă.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Încingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie.
Prăjiţi peştele timp de 3 minute, după care întorceţi-l pe cealaltă parte.
Adăugaţi un cub de unt şi lăsaţi-l încă 3 minute la prăjit.
Înainte de a scoate somonul, adăugaţi peste el o linguriţă de zeamă de lime sau de lămâie.

III. Crema de brânză

Pentru crema de brânzeturi adăugaţi într-o tigaie:
  1. Mozzarella
  2. Brânza cu mucegai
  3. Emmentaler
  4. Smântâna
  5. restul de unt  
În aproximativ un minut brânza se va topi.
Amestecaţi până când obţineţi o cremă omogenă.

Atunci când montaţi farfuria, puteţi folosi crema de brânzeturi fie ca pat pentru gnocchi, fie le puteţi amesteca împreună.

Deasupra gnocchi-lor putem adăuga din abundenţă pătrunjel şi busuioc proaspăt, tocat mărunt şi, eventual, parmezan ras.

Poftă bună şi gătiţi cu gust!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu